+387 61 369 203 | udbuzim@gmail.com
Aktivnosti

Izbor za najuspješnijeg sportistu USK i općine Bužim

Samir Đulić je kao član Šahovske sekcije Udruženja distrofičara Bužim izabran za najuspješnijeg sportistu sa invaliditetom USK i općine Bužim u 2022. godini.

02.03.2023 15:47
Slika
 
Dana 18.01.2023. godine, u Cazinu je organizovan izbor najuspješnijih sportista USK u 2022. godinu. Na ovom izboru, za najuspješnijeg sportistu sa invaliditetom USK u 2022. godinu izabran je Samir Đulić, kao član Šahovske sekcije Udružnja distrofičara Bužim i Šahovske sekcije SSRI Bužim.

Dana 23.02.2023. godine, u Bužimu je organizovan izbor najuspješnijih sportista općine Bužim u 2022. godinu, gdje je također Samir Đulić izabran za najuspješnijeg sportistu sa invaliditetom općine Bužim u 2022. godini.

Nagrade za najuspješnijeg sportistu sa invaliditom USK i općine Bužim članu naše Šahovske sekcije su dodjeljene za slijedeće rezultate: trostruki prvak  USK-a u za osobe s invaliditetom ekipnom šahu sa SSRI Bužim,  dvije godine za redom osvojeno drugom mjesto sa ekipom SSRI Bužim na državnom ekipnom prvenstvu u šahu, tri godine za redom osvojeno prvo mjesto na šahovskom takmičenju distrofičara FBiH, osvojeno drugo mjesto na šahovskom kupu za osobe s invaliditetom USK.

Ova priznanja zapravo predstavljaju pravi plod dugogodišnjeg rada Udruženja distrofičara Bužim kroz aktivnosti Šahovske sekcije, gdje u kontinuitetu radimo na osnaživanju igrača Šahovske sekcije, ali i njenom omasovljavanju kroz uključivanje što većeg broja osoba s invaliditetom u šahovski sport. Kroz aktivnosti naše Šahovske sekcije, smo potvrdili i dokazali da i osobe s invaliditetom mogu aktivno vrlo dobro igrati šah, ali i biti veoma dobri organizatori ovog sporta.
0 0

Anketa

Da li ste zadovoljni sa procedurom pribavljanja ortopedskih pomagala u USK-a?