+387 61 369 203 | udbuzim@gmail.com
Aktivnosti

NASTUP NA ŠAHOVSKOM PRVENSTVU FBIH

Odličan nastup igrača Šahovske sekcije Udruženja distrofičara Bužim za ekipu ŠK Bužim

28.08.2022 13:58
Slika
 
U periodu 23.-28.08.2022. godine, u Bihaću je održano XXIX ekipno prvenstvo FBiH u šahu, Prva "A" i "B" liga FBiH. Pravo učešća na ovom takmičenju su imali svi šahovski klubovi iz FBIH koji ne nastupaju u premijer ligi BiH, a svoje učešće u Prvoj "B" ligi je uzeo i Šahovski klub Bužim. Pored ŠK Bužim, u Prvoj "B" ligi je učešće uzelo još 9. klubova iz FBiH.
Šahovski klub Bužim je imao veoma uspješan nastup i na kraju je zauzeo odlično 5. mjesto, čime smo u konačnom poredku bili najbolje plasirana ekipa sa područja USK-a. Prvo mjesto u Prvoj "B" ligi je osvojio ŠK "INGSMA" iz Goražda i stekao pravo nastupa u Prvoj "A" ligi FBiH naredne godine. Prvo mjesto u Prvoj "A" ligi FBiH osvojio je ŠK Cazin i time se plasirao u premijer ligu BiH, a sa dosta uspjeha  svoj premijerni nastup u Prvoj "A" ligi okončao je i ŠK Velika Kladuša.
ŠK Bužim na ovom prvenstvu je nastupio u slijedećem sastavu: Semir Odobašić, Samir Đulić, Meho Čaušević, Sejad šahinović, Fadil Sadiković, Hazim Mehić i Hasib Nadarević. Za ekipu ŠK Bužim su veoma uspješno nastupili igrači Šahovske sekcije Udruženja distrofičara Bužim. Također su aktivisti naše Šahovske sekcije obezbijedili svu neophodnu financijsku i tehničku podršku kako bi ŠK Bužim nakon dugo vremena nastupio na jednom zvaničnom takmičenju.
0 0

Anketa

Da li ste zadovoljni sa procedurom pribavljanja ortopedskih pomagala u USK-a?