+387 61 369 203 | udbuzim@gmail.com

HTML

Aktivnosti

NASTUP NA SPORTSKIM IGRAMA SAVEZA DISTROFIČARA FBIH

Odličan nastup igrača Šahovske sekcije Udruženja distrofičara Bužim

15.09.2021 18:57
Slika
 
Dana 15.09.2021. godine, u Neumu su održane XIV sportske igre distrofičara FBiH koje se održavaju pod sloganom "Ne sami, zajedno je lakše", a u sklopu koji je organizovan šahovski turnir. Ovo je tradicionalna aktivnost Saveza distrofičara FBiH i na igrama su nastupili predstavnici svih kantonalnih i općinskih udruženja distrofičara sa područlja Federacije Bosne i Hercegovine. Udruženje distrofičara Bužim na ovim igrama je nastupilo sa ukupno dva igrača.
Tehnički organizator ovog turnira drugu godinu za redom je bilo Udruženje distrofičara Bužim. Šahovski turnir je organizovan po Bergerovom sistemu, 7. kola sa tempom igre 15. minuta po igraču. Nakon odigranih 7. kola i veoma zanimljive igre, prva dva mjesta su pripala igračima Šahovske sekcije Udruženja distrofičara Bužim. Prvo mjesto sa maksimalno osvojenih 7. poena je zauzeo Samir Đulić, drugi je bio Ismet Pajalić sa osvojenih 6. poena, a treće mjesto sa osvojena 4,5 poena je zauzeo Elvedin Mašović koji je nastupao ispred Udruženja distrofičara Kantona Sarajevo.

Odlični rezultati igrača našeg udruženja na ovim igrama zapravo jesu plod dugogodišnjih aktivnosti Šahovske sekcije Udruženja distrofičara Bužim.

Po završetku turnira, direktor Saveza distrofičara FBiH G-din Almir Šahmanija uručio je zahvalnice za sva udruženja i svim učesnicima turnira, a za osvojeno I, II i III mjesto uručena su priznanja i pehari.
0 0

Anketa

Da li ste zadovoljni sa procedurom pribavljanja ortopedskih pomagala u USK-a?