+387 61 369 203 | udbuzim@gmail.com
Aktivnosti

OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA OSOBA S INVALIDITETOM

Aktivnost u sklopu Programa obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

03.12.2022 19:30
Slika
 
Dana 03.12.2022. godine, Udruženje distrofičara Bužim je druženjem članova započelo ovogodišnje obilježavanje 03. decembra - Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u Bužimu. Druženju se odazvao veliki broj članova udruženja koji su imali mogućnost da zajedno u lijepoj atmosferi obilježe ovaj datum. Nakon druženja, za sve učesnike udruženje je podjelilo poklon pakete.

Današnji program obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom je okončan prigodnom šetnjom od zgrade općine do gradskog trga.

Ovogodišnje obolježavanje 03. decembra, Udruženje završava organizacijom VI Memorijalnog šahovskog turnira "Almin Đulić" koji će se održati 04.12.2022. godine u Bužimu.
Rezolucijom Ujedinjenih nacija iz 1992.godine, ustanovljen je Međunarodni dan osoba s invaliditetom koji se obilježava 3. decembra.

Svrha obilježavanja dana je podići svijet javnosti s ciljem postizanja punog i jednakog uživanja ljudskih prava i sudjelovanja osoba s invaliditetom u društvu.

Mijenjajući stavove, njegujući toleranciju, poštujući različitosti, humanizmom i empatijom stvaramo informiranije, obrazovanije i senzibilnije društvo u kojem će uspješnije i zadovoljnije živjeti svi građani.
0 0

Anketa

Da li ste zadovoljni sa procedurom pribavljanja ortopedskih pomagala u USK-a?