+387 61 369 203 | udbuzim@gmail.com

HTML

Aktivnosti

Obilježen međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Tradicionalna aktivnost udruženja.

06.12.2021 09:16
Slika
 
U periodu od 03.-05.12.2021. godine, Udruženje distrofičara Bužim je nizom aktivnosti obilježilo Međunarodni dan osoba sa invaliditetom u Bužimu. Obilježavanje ovog datuma je tradicionalna aktivnost našeg udruženja koju radimo od osnivanja udruženja do danas.

Ovogodišnji program obilježavanja smo započeli 03. decembra kada smo održali redovnu godišnju skupštinu udruženja, koju tradicionalno organizujemo na Međunarodni dan osob sa invaliditetom. Program obilježavanja smo nastavili u subotu sa organizacijom druženja članova udruženja, a završili smo ga u nedjelju organizacijom V memorijalnog šahovskog turnira "Almin Đulić". Ovogodišnju manifestaciju obilježavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom završavamo sa službenim prijemom kod općinskog načelnika.

Sve ovogodišnje aktivnosti obilježavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom imaju za cilj da se skrene pažnja javnosti na problematiku osoba sa invaliditetom, njihove potrebe, ali i mogućnosti koje imaju.

„Vodstvo i sudjelovanje osoba s invaliditetom prema uključivom, dostupnom i održivom svijetu nakon bolesti COVID-19 “. - moto je ovogodišnjeg obilježavanja dana osoba sa invaliditetom.

Godišnje obilježavanje Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom 3. decembra ima za cilj da se promoviše razumijevanje problema invaliditeta i mobilizira podršku za dignitet, prava i dobrobit osoba sa invaliditetom. Obilježavanjem ovog datuma se podizanju svijesti o dobrobitima integrisanja osoba sa invaliditetom u sve aspekte političkog, ekonomskog i kulturnog života.
0 0

Anketa

Da li ste zadovoljni sa procedurom pribavljanja ortopedskih pomagala u USK-a?