+387 61 369 203 | udbuzim@gmail.com
Aktivnosti

ODRŽANE XVII SPORTSKE IGRE DISTROFIČARA FBIH

Odličan uspjeh članova Udruženja distrofičara Bužim.

25.05.2024 19:07
Slika
 
Dana 23.05.2024. godine, u Fojnici (Hotel Reumal) su održane XVII sportske igre Saveza dostrofičara FBiH. U sklopu ovih igara tradicionalno se igra šahovski turnir kao jedini sport kojeg distrofičari mogu veoma dobro igrati, a na igrama su učešće uzeli predstavnici kantonalnih i općinskih organizacija distrofičara iz cijele FBiH.

Tehnički organizator ovih igara je bilo Udruženje distrofičara Bužim zajedno sa Invalidskim šahovskim klubom Biser iz Bužima.


XVII sportske igre je otvorio g-din. Adnan Delić, ministar rada i socijalne politike FBiH, koji je u uvodnom dijelu odigrao revijalnu partiju protiv Samira Đulića iz Udruženja distrofičara Bužim.

Šahovski turnir se igrao po Berger sistemu, 7. kola sa tempom igre od 15 minuta po igraču za cijelu partiju. Nakon odigranih 7. kola i veoma neizvjesne borbe do samog kraja, poredak tri prvoplasirana igrača je bio slijedeći:

1. Mjesto - Samir Đulić, Udruženje distrofičara Buzim;
2. Mjesto - Kasim Hasić, Udruženje distrofičara kantona Tuzla;
3. Mjesto - Aziz Račić, Udruženje distrofičara Bužim.

Osvajanjem prvog i trećeg mjesta, predstavnici Udruženja distrofičara Bužim još jednom su dokazali da su najbolji u FBiH kada je u pitanju ova konkurencija.

Organizator igara je za sve učesnike dodjelio zahvalnice za učešče, a tri prvoplasirana igrača su dobila priznanja i pehare.

Sportske igre Saveza distrofičara FBiH se tradicionalno igraju svake godene u sklopu jedinstvenog Programa obilježavanja međunarodne manifestacije "Nedjelje borbe protiv distrofije", a igre se igraju pod simboličnim sloganom "Ne sami-Zajedno je lakše".
0 0

Anketa

Da li ste zadovoljni sa procedurom pribavljanja ortopedskih pomagala u USK-a?