+387 61 369 203 | udbuzim@gmail.com
Aktivnosti

ORGANIZOVAN ZAVRŠNI OKRUGLI STOL

Aktivnost u sklopu projekta "Zajedno za ortopedska i druga pomagala bez korupcije"

20.04.2023 16:37
Slika
 
Dana 18.04.2023. godine, u sklopu projekta "Zajedno za ortopedska i druga pomagala bez korupcije", Udruženje distrofičara Bužim je kao dodatnu projektnu aktivnost organizovalo završni okrugli stol, koji je održan u Hotelu Urban Bužim.

 Cilj završnog okruglog stola je bio da se na kraju projektnog perioda okupi što veći broj aktera zainteresiranih za nastavak rada na unaprijeđenju stanja u oblasti nabavke ortopedskih i drugih pomagala u USK, prije svega u domenu Antikoruptivnog djelovanja Zavoda, ali i da se predstave svi do sada ostvareni projektni rezultati.

 Okruglom stolu prisustvovali su predstavnici brojnih organizacija osoba sa invaliditetom i veliki broj korisnika ortopedskih i drugih pomagala, kojim su prezentirani ostvareni projektni rezultati i benefiti koje oni donose, novi izazovi za rad u narednon periodu, posebno u ostvarivanju preostalih projektnih ciljeva.

 Zaključak završnog okruglog stola je bio da je Udruženje distrofičara Bužim kroz ostvarene projektne rezultate, nabavku ortopedskih i drugih pomagala u USK podiglo na jedan viši javni nivo, te je ona danas jedan od prioriteta nadležnih institucija, što ranije nije bio slučaj, ali i da u narednom periodu treba okupiti još veći broj aktera zainteresiranih za nastavak rada na zagovaranju sistematskih riješenja koja će dodatno zaštiti prava korisnika i olakšati im put u pribavljanju pomagala.

Projekat "Zajedno za ortopedska i druga pomagala bez korupcije" Udruženje distrofičara Bužim implementira u partnerstvu sa udruženjem Amputirci Bužim, kroz veliki USAID projekat "Podrška građanima u borbi protiv korupcije", čiji je glavni implementator Centar civilnih inicijativa.
0 0

Anketa

Da li ste zadovoljni sa procedurom pribavljanja ortopedskih pomagala u USK-a?