+387 61 369 203 | udbuzim@gmail.com
Aktivnosti

ORGANIZOVANA PRVA RADIONICA ZA MLADE IZ MEDIJSKE I INFORMACIJSKE PISMENOSTI

Tema prve radionice bila je Medijska i informacijska pismenost u 21. stoljeću - razvoj kritičkog mišljenja

21.11.2021 21:38
Slika
 
Dana 20.11.2021. godine, u sklopu projekta "Medijska pismenost za osobe sa invaliditetom/hendikepom", u Bužimu je održana prva radionica o medijskoj i informacijskoj pismenosti. Radionicu je organizovalo Udruženje distrofičara Bužim kao partnerska organizacija zajedno sa Udruženjem LAN iz Bihaća koje je nosilac ovog projekta. Tema prve radionice bila je Medijska i informacijska pismenost u 21. stoljeću - razvoj kritičkog mišljenja. Učesnici radionice su bili maloljetni članovi Udruženja distrofičara Bužim i druge mlade osobe sa područlja općine Bužim.

Cilj ove aktivnosti je poboljšati građansko učešće osoba sa invaliditetom kroz razvoj medijske pismenosti. Želimo omogućiti osobama s invaliditetom sticanje novih znanja i vještina iz područja medijske pismenosti, kako bismo ih osnažili za još značajniji doprinos i učešće u zajednici, promoviranje rasta i razvoja udruženja na polju socijalne inkluzije.

Projekt „Medijska pismenost za osobe s invaliditetom/hendikepom“ realiziramo kao dio regionalnog projekta SNAŽNI – Mediji bez mržnje i dezinformacija, koji se realizira u Bosni i Hercegovini, Kosovu, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i Turskoj, uz financijsku podršku Evropske unije.
 
0 0

Anketa

Da li ste zadovoljni sa procedurom pribavljanja ortopedskih pomagala u USK-a?