+387 61 369 203 | udbuzim@gmail.com

HTML

Aktivnosti

ORGANIZOVANA TREĆA RADIONICA O MEDIJSKOJ I INFORMACIJSKOJ PISMENOSTI

Tema treće radionice je bila: "Asistivna tehnologija za kvalitetniji i aktivniji život osoba sa invaliditetom"

08.09.2021 10:52
Slika
 
Dana 07.09.2021. godine, u sklopu projekta "Medijska pismenost za osobe sa invaliditetom/hendikepom", u Bužimu je održana treća radionica o medijskoj i informacijskoj pismenosti. Radionicu je organozovalo Udruženje distrofičara Bužim kao partnerska organizacija zajedno sa Udruženjem LAN iz Bihaća koje je nosioc ovog projekta. Tema treće radionice je bila: "Asistivna tehnologija za kvalitetniji i aktivniji život osoba sa invaliditetom", a učesnici radionice su bili članovi Udruženja distrofičara Bužim i druge osobe sa invaliditetom sa područlja općine Bužim.
Cilj ove aktivnosti je poboljšati građansko učešće osoba sa invaliditetom kroz razvoj medijske pismenosti. Želimo omogućiti osobama s invaliditetom sticanje novih znanja i vještina iz područja medijske pismenosti, kako bismo ih osnažili za još značajniji doprinos i učešće u zajednici, promoviranje rasta i razvoja udruženja na polju socijalne inkluzije.
Projekt „Medijska pismenost za osobe s invaliditetom/hendikepom“ realiziramo kao dio regionalnog projekta SNAŽNI – Mediji bez mržnje i dezinformacija, koji se realizira u Bosni i Hercegovini, Kosovu, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i Turskoj, uz financijsku podršku Evropske unije.
0 0

Anketa

Da li ste zadovoljni sa procedurom pribavljanja ortopedskih pomagala u USK-a?