+387 61 369 203 | udbuzim@gmail.com
Aktivnosti

Organizovane ulične akcije u Ključu i Bosanskoj Krupi

Aktivnosti u sklopu projekta "Zajedno za ortopedska i druga pomagala bez korupcije"

27.12.2022 11:40
Slika
 
U periodu 08.-21.12.2022. godine, Udruženje distrofičara Bužim je kroz projekat "Zajedno za ortopedska i druga pomagala bez korupcije" realizovalo ulične akcije u Ključu i Bosanskoj Krupi.

Cilj ovih projektnih aktivnosti je da kroz podjelu promotivnih materijala povećamo svijest građana u vezi trenutnih problema oko nabavki ortopedskih i drugih pomagala u USK-a, te da ukažemo na nužnost njihovog rješavanja, gdje smo kroz peticiju samim građanima omogućili da svojim potpisima daju podršku u rješavanju istih.

Prva ulična akcija je održana 08.12.2022. godine u Ključu gdje je podjeljena velika količina promotivnog materijala i sakupljen veliki broj potpisa podrške građana inicijativama koje su ranije kroz projekat upućene prema Zavodu. Pomoć oko organizacije ove akcije nam je pružilo lokalno Udruženje građana oštećenog sluha i govora općine Ključ.

Druga ulična akcija je održana 21.12.2022. godine u Bosanskoj Krupi gdje je također podjeljena velika količina promotivnog materijala i sakupljen veliki broj potpisa podrške građana.

Sa ove dvije ulične akcije udruženje je kroz projekat završilo ove aktivnosti, te će u narednom periodu dostaviti sakupljene potpise podrške Zavodu na postupanje.


Projekat "Zajedno za ortopedska i druga pomagala bez korupcije" Udruženje distrofičara Bužim realizira u partnerstvu sa udruženjem Amputirci Bužim, kroz veliki USAID projekat "Podrška građanima u borbi protiv korupcije", čiji je glavni implementator Centar civilnih inicijativa.
0 0

Anketa

Da li ste zadovoljni sa procedurom pribavljanja ortopedskih pomagala u USK-a?