+387 61 369 203 | udbuzim@gmail.com
Aktivnosti

Organizovane ulične akcije u Velikoj Kladuši i Bihaću

Aktivnost u sklopu projekta "Zajedno za ortopedska i druga pomagala bez korupcije"

23.11.2022 15:48
Slika
 
U periodu 05.-21.11.2022. godine, Udruženje distrofičara Bužim je kroz projekat "Zajedno za ortopedska i druga pomagala bez korupcije" realizovalo ulične akcije u Velikoj Kladuši i Bihaću.

Cilj ovih projektnih aktivnosti je da kroz podjelu promotivnih materijala povećamo svijest građana u vezi trenutnih problema oko nabavki ortopedskih i drugih pomagala u USK-a, te da ukažemo na nužnost njihovog rješavanja, gdje smo kroz peticiju samim građanima omogućili da svojim potpisima daju podršku u rješavanju istih.

Prva ulična akcija je održana 05.11.2022. godine u Velikoj Kladuši gdje je podjeljena velika količina promotivnog materijala i sakupljeno preko 100 potpisa podrške građana inicijativama koje su ranije kroz projekat upućene prema Zavodu.

Druga ulična akcija je održana 21.11.2022. godine u Bihaću gdje je također podjeljena velika količina promotivnog materijala i sakupljeno preko 100 potpisa podrške građana.

Projekat "Zajedno za ortopedska i druga pomagala bez korupcije" Udruženje distrofičara Bužim realizira u partnerstvu sa udruženjem Amputirci Bužim, kroz veliki USAID projekat "Podrška građanima u borbi protiv korupcije", čiji je glavni implementator Centar civilnih inicijativa.
0 0

Anketa

Da li ste zadovoljni sa procedurom pribavljanja ortopedskih pomagala u USK-a?