+387 61 369 203 | udbuzim@gmail.com
Aktivnosti

Organizovano potpisivanje peticije građana USK-a

Aktivnost u sklopu projekta "Zajedno za ortopedska i druga pomagala bez korupcije"

01.02.2023 15:10
Slika
 
U periodu od 05.10.2022.- 18.01.2023. godine, Udruženje distrofičara Bužim je u sklopu projekta "Zajedno za ortopedska i druga pomagala bez korupcije" realizovalo planiranu aktivnost potpisivanja peticije građana, kroz koju smo tražili podršku građana za usvajanje inicijativa i prijedloga koje je udruženje ranije uputilo prema Zavodu zdravstvenog osiguranja USK-a.

 U navedenon periodu udruženje je u svih 8. općina i gradova USK-a uspjelo prikupiti ukupno 500 potpisa podrške građana, koji su Zavodu dostavljeni na postupanje 18.01.2023. godine.

Cilj ovih projektnih aktivnosti je nastojanje udruženja da se postupak nabavke ortopedskih i drugih pomagala u USK-a podigne na jedan viši javni nivo, gdje će postupci izdavanja ortopedskih i drugih pomagala biti transparentniji i dostupniji korisnicima, a kvalitet ortopedskih i drugih pomagala će zadovoljavati stvarne potrebe korisnika.

Projekat "Zajedno za ortopedska i druga pomagala bez korupcije" Udruženje distrofičara Bužim realizira u partnerstvu sa udruženjem Amputirci Bužim, kroz veliki USAID projekat "Podrška građanima u borbi protiv korupcije", čiji je glavni implementator Centar civilnih inicijativa.
0 0

Anketa

Da li ste zadovoljni sa procedurom pribavljanja ortopedskih pomagala u USK-a?