+387 61 369 203 | udbuzim@gmail.com
Aktivnosti

Posjeta Savezu distrofičara Federacije Bosne i Herceegovine

 

28.04.2022 22:48
Slika
 Dana 27.04.2022. godine, predsjednik Udruženja distrofičara Bužim bio je u radnoj posjeti Savezu distrofičara Federacije Bosne i Hercegovine. Povod za posjeti bio je dogovor u vezi organizacije jubilarnih "XV Sportskih igara Saveza - Ne sami - zajedno je lakše", odnosno šahovskog turnira koji će se održati od 18. do 20.05.2022. godine u Fojnici, čiju je tehničku organizaciju i organizaciju takmičenja po treći put za redom  preuzelo Udruženje distrofičara Bužim.

Prilikom posjete razgovarano je i o aktuelnim temama vezano za izmjene i dopune zakonske regulative koja se tiče osoba sa invaliditetom, a time i osoba sa mišićnom distrofijom, kao i o drugim pitanjima kada se radi o poboljšanju životnih uslova lica sa nervno-mišićnim poremećajima na području Federaciji BiH.

Predsjednik Udruženja distrofičara Bužim g-din Samir Đulić, ovom prilikom uručio je Savezu distrofičara F BiH, kao i direktoru Saveza g-dinu Almiru Šahmaniji lično, priznanja za uspješnu dugogodišnju saradnju i podršku Udruženju, te doprinos u poboljšanju uslova života lica oboljelih od distrofije mišića i ostalih srodnih neuromuskularnih oboljenja u općini Bužim.
0 0

Anketa

Da li ste zadovoljni sa procedurom pribavljanja ortopedskih pomagala u USK-a?