+387 61 369 203 | udbuzim@gmail.com
Aktivnosti

Projekat medicinske rehabilitacije

Obezbijeđena medicinska rehabilitacija za ukupno 12. osoba

28.02.2023 16:00
Slika
 
U toku prva tri mjeseca 2023. godine, Udruženje distrofičara Bužim realizuje projekat "Medicinska rehabilitacija djece i mladih oboljelih od distrofije mišića i srodnih oboljenja u općini Bužim", koji se implementira zahvaljujući financijskoj podršci Federalnog ministarstva zdravstva.

Kroz ovaj projekat Udruženje je za 12. prioritetnih članova obezbijedilo medicinsku rehabilitaciju u Fojnici u trajanju od 10. dana. Za sve korisnike smo kroz projekat obezbijedili prevoz i neophodnu pratnju tokom trajanja rehabilitacije.

Osnovni cilj ovakvih aktivnosti Udruženja jeste iznalaženje alternativnih mogućnosti medicinske rehabilitacije oboljelih i podrška oboljelim.

Medicinska rehabilitacija oboljelih od distrofije mišića i srodnih oboljenja je trenutno jedini dostupni način lječenja i zaustavljanja progresije bolesti kod oboljelih, te je ona od životnog značaja za ovu populaciju. Upravo iz ovog razloga, aktivnosti medicinske rehabilitacije članstva su jedne od priroitetnih redovnih aktivnosti Udruženja distrofičara Bužim.

Udruženje distrofičara Bužim kroz ovakve projekte već duži niz godina uspijeva za članove obezbijediti neophodnu rehabilitaciju. Udruženje pored ovakvih projekata, u kontinuitetu za članove organizuje aktivnosti dnevne rehabilitacije u Topuskom, čime značajno doprinosimo u poboljšanju zdravstvenog stanja oboljelih. 
0 0

Anketa

Da li ste zadovoljni sa procedurom pribavljanja ortopedskih pomagala u USK-a?