+387 61 369 203 | udbuzim@gmail.com
Aktivnosti

Projekat: "Zajedno za ortopedska i druga pomagala bez korupcije"

Projekat podržan kroz USAID projekat podrške građanima u borbi protiv korupcije kojeg provodi Centar civilnih inicijativa

27.05.2022 22:44
Slika
 
Udruženje distrofičara Bužim zajedno sa partnerskim udruženjem "Amputirci" Bužim će u vremenskom periodu 25.05.2022.-24.05.2023. godina implementirati projekat pod nazivom "Zajedno za ortopedska i druga pomagala bez korupcije". Projekat je financijski podržan od strane Centra civilnih inicijativa kroz veliki USAID projekat podrške građanima u borbi protiv korupcije.
Cilj ovog projekta je prevencija korupacije, unapređenje regulative i procesa nabavke ortopedskih i drugih pomagala kod ZZO USK-a.
Kroz projektne aktivnosti prvenstveno želimo animirati što veći broj građana, OCD, medija i predstavnike vlasti da daju podršku ostvarenju ciljeva ovog projekta.
Ovim projektom zagovaramo da se proces nabavki ortopedskih i drugih pomagala podigne na jedan viši javni nivo, gdje će nabavke ortopedskih i drugih pomagala biti u potpunosti javne i transparentne. Također težimo tome da se onemoguće sve moguće zloupotrebe procesa, čime će se smanjiti rasipanje javnih sredstava namjenjenih za nabavku ortopedskih i drugih pomagala, što će u konačnici dovesti do kvalitetnijih pomagala. 
Ovaj projekat je namjenjen svim osiguranim građanima USK-a koji su korisnici ortopedskih i drugih pomagala.
0 0

Anketa

Da li ste zadovoljni sa procedurom pribavljanja ortopedskih pomagala u USK-a?