+387 61 369 203 | udbuzim@gmail.com
Aktivnosti

RADNA POSJETA SAVEZU DISTROFIČARA FEDERACIJE BIH

 

29.02.2024 18:44
Slika
 
Dana 26.02.2024. godine, rukovodstvo Udruženja distrofičara Bužim bilo je u radnoj posjeti Savezu distrofičara Federacije BiH, koje je primio direktor Saveza g-din. Almir Šahmanija sa svojim saradnicima.

Na sastanku se razgovaralo o provedbi zakona o organizacijama osoba s invaliditetom FBiH i reprezentativnim organizacijama osoba s invaliditetom, te drugim aktuelnim pitanjima od značaja za osobe s invaliditetom. Također smo tokom posjete dogovorili podršku Saveza članovima Udruženja distrofičara Bužim oko nabavke određenih ortopedskih pomagala koja su im trenutno prioritetno, a koja Savez kroz svoje redovne aktivnosti može obezbijediti.

Pored ovih tema, na sastanku je postignut dogovor oko tehničke organizacije XVII tradicionalnih sportskih igara Saveza koje će se održati u periodu 22.-24.05.2024. godine u Fojnici. Udruženju distrofičara Bužim zajedno sa IŠK BISER - Invalidski šahovski klub Biser po peti put za redom je pripala čast da bude tehnički organizator ovih igara, na kojim če učešće uzeti Distrofičari iz čitave FBiH.

Radna posjeta je održana u sjedištu Saveza u Sarajevu.
0 0

Anketa

Da li ste zadovoljni sa procedurom pribavljanja ortopedskih pomagala u USK-a?