+387 61 369 203 | udbuzim@gmail.com
Aktivnosti

SVEČANO OBILJEŽEN 18.-TI ROĐENDAN UDRUŽENJA

Udruženje je osnovano 20.06.2005. godine.

21.06.2023 13:40
Slika
 
Dana 20.06.2023. godine, Udruženje distrofičara Bužim je svečano obilježilo 18. godina rada i djelovanja udruženja u općini Bužim.

Udruženje je svoj 18-ti rođendan svečano obilježilo druženjem članova u hotelu Urban Bužim, uz rođendansku tortu i zajednički ručak. U nastavku dana, obilježavanje rođendana je nastavljeno druženjem članova Šahovske sekcije koje je potrajalo do kasnih večernjih sati.

Udruženje distrofičara Bužim je osnovano 20.06.2005. godine, na inicijativu tada mladih osoba s invaliditetom sa ciljem organizovanog djelovanja na poboljšavanju uslova života lica oboljelih od distrofije mišića i srodnih oboljenja u općini Bužim.

Rezultati rada i djelovanja Udruženje u proteklih 18 godina jesu realizirani brojni projekti kroz koje smo realizirali na stotine aktivnosti pomoći i podrške članstvu u svim segmentima života.

Danas je Udruženje distrofičara Bužim po broju realiziranih godišnjih aktivnosti i stepenu direktne podrške članstvu izraslo u jednu od najaktivnijih organizacija osoba sa invaliditetom u USK i šire.

Ovom prilikom se iskreno zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način do sada podržali rad udruženja i tako nam doprinijeli da dočekamo 18.-tu godišnjicu postojanja i djelovanja udruženja u općini Bužim.
0 0

Anketa

Da li ste zadovoljni sa procedurom pribavljanja ortopedskih pomagala u USK-a?