+387 61 369 203 | udbuzim@gmail.com
Aktivnosti

Učešće na državnom ekipnom prvenstvu u šahu

Šahovska sekcija SSRI Bužim osvojila drugo mjesto.

30.10.2022 17:16
Slika
 
Dana 29.10.2022. godine, Šahovska sekcija SSRI Bužim je nastupila na državnom ekipnom prvenstvu za osobe sa invaliditetom u šahu, koje je održano u Fojnici. Na prvenstvu su nastupili ekipni prvaci kantonalnih ekipnih prvenstava.

Ekipa SSRI Bužim treću godinu za redom kao prvak kantona predstavljala je USK-a na ovom prvenstvu. Za ekipu SSRI Bužim nastupili su: Semir Odobašić, Samir Đulić, Sejad Šahinović, Suvad Burzić i Nijaz Remetić.

Prvenstvo se igralo na četiri ploče po Bergerovom sistemu igre sa temom od 15 minuta po igraču za cijelu partiju. Nakon odigranih svih kola, prvo mjesto je zauzela ekipa SSRI Zenica, drugo mjesto je zauzela akipa SSRI Bužim, a treće mjesto je pripalo ekipi SSRI iz SBK.

Za ekipu SSRI Bužim je nastupilo više igrača Šahovske sekcije Udruženja distrofičara Bužim i veoma dobrom igrom su dali veliki doprinos u osvajanju drugog mjesto.

Organizator i domaćin ovogodišnjeg državnog prvenstva je bio Savez za sport i rekreaciju osoba s invaliditetom Srednjobosanskog kantona.
0 0

Anketa

Da li ste zadovoljni sa procedurom pribavljanja ortopedskih pomagala u USK-a?