+387 61 369 203 | udbuzim@gmail.com
Aktivnosti

UČEŠĆE NA EKIPNOM ŠAHOVSKOM TURNIRU U SISKU

Prvo mjesto zauzela je ekipa Šahovske sekcije Udruženja distrofičara Bužim

24.07.2022 14:13
Slika
 
Dana 23.07.2022. godine, Šahovska sekcija Udruženja distrofičara Bužim je nastupila na ekipnom šahovskom turniru u Sisku. Turnir je organizovala Udruga Bošnjaka branitelja grada Siska. Na turniru je učešće uzelo pet ekipa iz Hrvatske i BiH, a igrao se ekipni berger turnir od 8.kola sa tempom igre od 10 minuta po igraču.

Nakon odigranih 8. kola, ubjedljivo prvo mjesto sa 8. ekipnih poena zauzela je Šahovska sekcija Udruženja distrofičara Bužim, drugo mjesto pripalo je ekipi HVIDRA-Sunja, a treće mjesto su zauzeli članovi domaće ekipe UBBGS.

Cilj ove aktivnosti je nastavak podrške u osnaživanju igrača Šahovske sekcije kroz stjecanje novog takmičarskog iskustva. Rezultat na ovom turniru je zapravo plod našeg dugogodišnjeg rada na razvoju šaha za osobe sa invaliditetom. Nakon osvajanja prvog i trećeg mjesta na takmičenju distrofičara FBiH koje je održano krajem maja u Fojnici, ovo je drugi najveći ovogodišnji uspjeh naše Šahovske sekcije.

Veoma dobri organizator ovog turnira je za najbolje plasirane ekipe obezbijedio pehare, a turnir je završen zajedničkim ručkom i druženjem.
0 0

Anketa

Da li ste zadovoljni sa procedurom pribavljanja ortopedskih pomagala u USK-a?