+387 61 369 203 | udbuzim@gmail.com
Aktivnosti

Učešće na Kantonalnom šahovskom kupu "Nurija Nurko Kličić"

Igrači Šahovske sekcije Udruženja distrofičara Bužim osvojili su prvo i treće mjesto.

30.01.2023 14:09
Slika
 
Dana 29.01.2023. godine, u Cazinskoj mjesnoj zajednici Čizmići organizovan je 4. Memorijalni šahovski turnir - Kup "Nurija Nurko Kličić", a koji se igra u znak sjećanja na istaknutog Cazinskog sportistu i sportskog radnika rhm. Nuriju Nurku Kličića.

Ovaj turnir se boduje i kao kantonalni šahovski kup za osobe s invaliditetom, na kojem pravo učešća imaju osobe s invaliditetom. Na turniru je učešće uzelo 12. igrača sa područja USK-a, među kojim su bila i 4. igrača Šahovske sekcije Udruženja distrofičara Bužim.

Turnir se igrao 7. kola sa brzopoteznim tempom igre od 10 minuta po igraču za cijelu partiju. Nakon digranih 7. kola i velike borbe, prvo mjesto je zauzeo igrače naše Šahovske secije Samir Đulić sa osvojenih 6. poena, drugo mjesto je osvojio Sead Ćoralić sa 5,5 poena, a treće mjestu je također pripalo igraču naše Šahovske sekcije Seadu Šahinoviću sa osvojenih 4,5 poena.

Osvajanjem prvog i trećeg mjesta na ovom turniru, još jednom smo potvrdili da naši igrači pripadaju samom vrhu šaha za osobe s invaliditetom u USK-a.

Savez za sport i rekreaciju osoba s invaliditetom USK-a je kao veoma dobri organizator ovog takmičenja za najbolje igrače obezbijedio više novčanih nagrada, a pobjedniku turnira pripao je i pehar u prelazno vlasništvo.
0 0

Anketa

Da li ste zadovoljni sa procedurom pribavljanja ortopedskih pomagala u USK-a?