+387 61 369 203 | udbuzim@gmail.com
Aktivnosti

UČEŠĆE NA MEĐUNARODNOM ŠAHOVSKOM TURNIRU U GORNJOJ KOPRIVNI

Dvije specijalne nagrade za igrače Šahovske sekcije Udruženja distrofičara Bužim

29.12.2022 14:04
Slika
 
Dana 28.12.2022. godine u Gornjoj Koprivni, Grad Cazin, održan je novogodišnji međunarodni otvoreni šahovski rapid turnir "Euroinvest Muhic 2022". Na ovom turniru ukupno je nastupilo 96. igrača iz više zemalja regiona i europe, među kojim je bilo 25. tituliranih igrača, od čega čak 10. šahovskih velemajstora, što ovaj turnir svrstava u red najjačih šahovskih turnira koji su održani u 2022. godini u BiH i šire.

Turnir se igrao 9. kola sa ubrzanim tempom igre od 15. minuta plus 5 sekundi po igraču za cijelu partiju. Nakon odigranih 9. kola i velike borbe, prvo mjesto je osvojio šahovski velemajstor Mladen Palac iz Hrvatske sa osvojenio 7 poena. Drugo i treće mjesto su osvojili Hrvatski šahovski velemajstori Robert Zelčić i Hrvoj Stević sa osvojenih 7 poena. Najbolje plasirani igrači iz BiH su bili internacionalni majstor Aleksandar Savanović iz Banja Luke sa osvojenih 7 poena, te šahovski velemajstor Ibro Šarić iz Cazina sa osvojenih 6,5 poena.

Na turniru Šahovska sekcija Udruženja distrofičara Bužim je nastupila sa četiri učesnika, koji su u ovako jakoj konkurenciji ostvarili izuzetno dobre rezultate. Dva igrača Šahovske sekcije su sa po 5. osvojenih poena u konačnom poretku osvojili specijalne nagrade, Samir Đulić kao najbolje plasirani igrač sa fide rejtingom od 1801 do 2000, te Semir Odobašić kao najbolje plasirana osoba s invaliditetom. Igrači Šahovske sekcije na ovom turniru su osvojili mnogo novih fide poena za rapid šah, što će im biti od velike koristi u daljnjem napredovanju.

Osnovni cilj ovih aktivnosti je nastavak podrške u osnaživanju igrača Šahovske sekcije kroz stjecanje novog takmičarskog iskustva. Sa ovom aktivnošću smo završili vrlo uspješnu šahovsku 2022. godinu, u kojoj su naši igrači na različitim takmičenjima osvojili brojna prva mjesta.

Izuzetno dobri organizator ovog turnira je za veliki broj najbolje plasiranih igrača obezbijedio veliki broj redovnih i specijalnih novčanih nagrada, a za prva tri plasirana igrača su dodjeljeni pehari u trajno vlasništvo.
0 0

Anketa

Da li ste zadovoljni sa procedurom pribavljanja ortopedskih pomagala u USK-a?