+387 61 369 203 | udbuzim@gmail.com

HTML

Aktivnosti

UČEŠĆE NA OTVORENOM POJEDINAČNOM ŠAHOVSKOM PRVENSTVU USK-A

Igrač Šahovske sekcije Udruženja distrofičara Bužim je osvojio visoko 4. mjesto.

02.10.2021 20:16
Slika
 
Dana 02.10.2021. godine, Udruženje distrofičara Bužim je organizovalo učešće igrača Šahovske sekcije na otvorenom pojedinačnom šahovskom prvenstvu USK-a koje je održano u Cazinu. Na prvenstvu je nastupilo ukupno 30. igrača sa prostora USK-a, a Bužim na ovom takmičenju su predstavljala dva igrača Šahovske sekcije Udruženja distrofičara Bužim.

Cilj ove aktivnosti je bio nastavak podrške igračima Šahovske sekcije i njihovo osnaživanje kroz stjecanje novog takmičarskog iskustva.

Organizator prvenstva je bio Šahovski savez USK-a. Prvenstvo se igralo 7. kola sa tempom igre 15. minuta po igraču za cijelu partiju. U veoma jakoj konkurenciji, igrači naše Šahovske sekcije su prikazali odličnu igru i ostvarili veoma dobre rezultate. Nakon odigranih 7. kola, Samir Đulić ispred naše Šahovske sekcije je osvojio odlično 4. mjesto sa osvojenih 5. poena. Prvo mjesto je zauzeo Dragan Stanković sa 6. poena, drugo i treće mjesto su zauzeli Sead Čaušević i Sabahet Hadžić sa osvojenih 5. poena.

Danas osvojeno 4. mjesto i drugi ovogodišnji rezultati, od kojih se izdvajaju prva dva mjesta sa takmičenja distrofičara FBiH, prvo mjesto sa ekipnog prvenstva osoba sa invaliditetom USK-a i prvo mjesto sa ŠK Velika Kladuša u prvoj B ligi FBiH, jesu zapravo plod dugogodišnjih aktivnosti Šahovske sekcije Udruženja distrofičara Bužim. Ovi rezultati potvrđuju da su naši igrači istinski nosioci ovog sporta u našoj općini, na šta smo veoma ponosni.

Organizator prvenstva je za šest prvoplasiranih igrača, najboljeg mladog igrač i najstarijeg učesnika obezbijedio novčane nagrade, a tri prvoplasirana igrača su dobila i diplome.
0 0

Anketa

Da li ste zadovoljni sa procedurom pribavljanja ortopedskih pomagala u USK-a?