+387 61 369 203 | udbuzim@gmail.com
Aktivnosti

UČEŠĆE NA POJEDINAČNOM ŠAHOVSKOM SENIORSKOM PRVENSTVU USK

Igrači Šahovske sekcije Udruženja distrofičara Bužim su osvojili prvo i treće mjesto u konkurenciji igrača sa prostora USK.

13.03.2023 19:47
Slika
 
Dana 12.03.2023. godine, u Cazinu je odigrano pojedinačno šahovsko seniorsko prvenstvo USK - rapid 2023. Na prvenstvu je nastupilo ukupno 40. takmičara iz BiH, uz jednu takmičarku iz Azerbejdžana, a među učesnicima je bilo 5. igrača Šahovske sekcije Udruženja distrofičara Bužim.

Prvenstvo se igralo 9. kola sa tempom igre od 8 minuta plus 4 sekunde za svaki potez po igraču. Nakon odigranih 9. kola i velike borbe prvo mjesto je zasluženo sa osvojenih 7.5 poena zauzeo šahovski velemajstor Milan Vukić iz Banja Luke, ispred takmičarke iz Azerbejdžana Ismayil Malak koja je zauzela drugo mjesto sa osvojenih 7. poena.

Članovi Šahovske sekcije Udruženja distrofičara Bužim su na ovom prvenstvu odigrali odlično, gdje je u konačnom poretku igrača sa USK, pridruženi član Šahovske skcije Sabahet Hadžić sa osvojenih 6.5 poena zauzeo 1. mjesto, a Samir Đulić sa osvojenih 5.5 poena zauzeo 3. mjesto u konkurenciji igrača sa USK.

Cilj ove aktivnosti je bio nastavak podrške na osnaživanju igrača Šahovske sekcije kroz stjecanje novog takmičarskog iskustva.

Šahovski savez USK je kao veoma dobri organizator ovog prvenstva za prvih 7. igrača obezbijedio novčane nagrade, uz ručak i piće za sve učesnike prvenstva.
0 0

Anketa

Da li ste zadovoljni sa procedurom pribavljanja ortopedskih pomagala u USK-a?