+387 61 369 203 | udbuzim@gmail.com

HTML

Aktivnosti

Učešće na revijalnom šahovskom turniru u Cazinu

Veoma dobar nastup igrača Šahovske sekcije

14.11.2021 20:48
Slika
 
Dana 14.11.2021. godine, Udruženje distrofičara Bužim je organizovalo učešće igrača Šahovske sekcije na revijalnom šahovskom turniru u Cazinu. Turnir se igrao povodom obilježavanja 70. godina tradicije cazinskog šaha.

U aktivnost je bilo uključeno ukupno 5. osoba, a cilj aktivnosti je nastavak podrške igračima Šahovske sekcije u stjecanju novog takmičarskog iskustva.

Na turniru je nastupilo ukupno 30. igrača iz više općina USK-a, a igralo 9. kola sa tempom igre od 10 minuta po igraču za cijelu partiju. Igrači Šahovske sekcije su u izuzetno jakoj konkurenciji prikazali odličnu igru i ostvarili dobar uspjeh. Nakon odigranih 9. kola, prvo mjesto potpuno zasluženo je zauzeo Sead Čaušević sa osvojenih 8. poena, drugi je bio Enver Beganović sa osvojenih 6,5 poena, a treće mjesto pripalo je Mirsadu Hebiloviću sa osvojenih 6. poena.

Važno je istaknuti odlične rezultate mlade braće Kekić iz Bosanske Krupe koji su u seniorskoj konkurenciji ostvarili odlične rezultate sa plasmanom u prvih 8. igrača u konačnom poretku.

Veoma dobri organizator i domaćin turnira je bio ŠK Cazin.
Iskrene čestitke ŠK Cazin na 70. - tom rođendanu.
0 0

Anketa

Da li ste zadovoljni sa procedurom pribavljanja ortopedskih pomagala u USK-a?