+387 61 369 203 | udbuzim@gmail.com
Aktivnosti

UČEŠĆE NA XV JUBILARNIM SPORTSKIM IGRAMA SAVEZA DISTROFIČARA FBIH

Osvajanjem prvog i trećeg mjesta na ovim igrama, Udruženje distrofičara Bužim je po treću godinu za redom bila najuspješnija ekipa ovih igara.

21.05.2022 11:58
Slika
 
Dana 19.05.2022. godine, u Lječilištu "Reumal" Fojnica su organizovane XV jubilarne sportske igre Saveza distrofičara FBiH, šahovski turnir. Savez ove igre tradicionalno organizuje u sklopu programa obilježavanja "Nedjelje borbe protiv distrofije", pod motom "Ne sami - Zajedno je lakše". Udruženju distrofičara Bužim je pripala čast da po treću godinu za redom bude tehnički organizator ovih igara.

Učešće na ovim igrama su uzeli igrači iz kantonalnih i općinskih udruženja distrofičara sa područja cijele FBiH, među kojim su bila i 4. učesnika iz Udruženja distrofičara Bužim. Šahovski turnir se igrao po Bergerovom sistemu, 9. kola sa tempom igre od 15. minuta po igraču za cijelu partiju.

Nakon odigranih 9. kola, prvo mjesto sa osvojenih maksimalnih 9. poena zauzeo je Samir Đulić iz Udruženja distrofičara Bužim, drugi je Bio Vahid Lugavić iz Udruženja distrofičara Tuzlanskog kantona sa osvojenih 8. poena, a treće mjesto je zauzeo Aziz Račić iz Udruženja distrofičara Bužim sa osvojenih 6. poena.

Osvajanjem prvog i trećeg mjesta, Udruženje distrofičara Bužim treću godinu zaredom je najuspješnija ekipa ovih igara. Ovi rezultati zapravo su plod našeg dogogodišnjeg rada na razvoju šaha za osobe sa invaliditetom, koji radimo kroz našu Šahovsku sekciju.

Savez distrofičara FBiH, za osvojena prva tri mjesta, dodjelio je trajne pehare i priznanja, a svi ostali učesnici su dobili zahvalnice za učeće na igrama.
0 0

Anketa

Da li ste zadovoljni sa procedurom pribavljanja ortopedskih pomagala u USK-a?