+387 61 369 203 | udbuzim@gmail.com
Aktivnosti

USPJEŠAN NASTUP NA XVI SPORTSKIM IGRAMA SAVEZA DISTROFIČARA FBIH

Prvo i drugo mjesto osvojili su igrači Šahovske sekcije Udruženja distrofičara Bužim

27.05.2023 15:01
Slika
 
Dana 25.05.2023. godine, u rehabilitacionom centru "Reumal" Fojnica su organizovane XVI sportske igre Saveza distrofičara FBiH. Ove tradicionalne igre Savez distrofičara FBiH organizuje u sklopu Programa obilježavanja "Nedjelje borbe protiv distrofije", a igre se igraju pod sloganom "Ne sami, zajedno je lakše".

Udruženje distrofičara Bužim je četvrtu godinu za redom bilo tehnički organizator ovih igara, u sklopu kojih se organizovan šahovski turnir.

Na turniru su nastupili igrači iz kantonalnih i općinskih udruženja iz cijele FBiH, a među njima su nastupila i 2. igrača Šahovske sekcije Udruženja distrofičara Bužim. Turnir se igrao po berger sistemu, 7. kola sa tempom igre od 15. minuta po igraču za cijelu partiju.

Nakon odigranih 7. kola, najuspješniji su bili igrači Šahovske sekcije Udruženja distrofičara Bužim koji su zauzeli prva dva mjesta, Samir Đulić sa osvojenih maksimalnih 7. poena i Aziz Račić sa osvojenih 5.5 poena, a treće mjesto je zauzeo Kasim Hasić iz Tuzlanskog kantona sa osvojena 4.5 poena.

Ostvareni rezultati na ovim igrama su pravi plod višegodišnjih aktivnosti udruženja, kroz koje udruženje stalno radi na osnaživanju igrača Šahovske sekcije, čime su naši igrači zadržali kontinuitet iz prethodnih godina i još jednom potvrdili da su najuspješnijih u FBiH.
0 0

Anketa

Da li ste zadovoljni sa procedurom pribavljanja ortopedskih pomagala u USK-a?