+387 61 369 203 | udbuzim@gmail.com
Aktivnosti

( Video ) Snimljene tri video priče o problematici nabavke ortopedskih i drugih pomagala

Aktivnost u sklopu projekta "Zajedno za ortopedska i druga pomagala bez korupcije"

16.12.2022 16:01
Slika
 
U periodu 15.11.-06.12.2022. godine, Udruženje distrofičara Bužim je u sklopu projekta "Zajedno za ortopedska i druga pomagala bez korupcije" realizovalo planiranu aktivnost snimanja tri video priča sa korisnicima ortopedskih i drugih pomagala.

Prvom video pričom smo predstavili komplikovane procedure pribavljanja ortopedskih i drugih pomagala, gdje korisnici moraju stalno iznova i iznova prolaziti kroz iste procedure pribavljanja nepotrebne domumentacije i čekanja u redovima, što ponekad traje i nekoliko dana, a uz sve to korisnici se redovno susreću sa raznim arhitektonskim barijerama i izlažu nepotrebnim troškovima da bi ostvarili svoje pravo na ortopedsko pomagalo.

Drugom video pričom smo omogućili korisnicima ortopedskih i drugih pomagala da ispričaju svoja neugodna iskustva sa kvalitetom pomagala, koji često ne zadovoljava stvarne potrebe korisnika.

Trećom video pričom smo kratkim porukama od strane korisnika pokušali ukazati na probleme korupcije i netransparemtnosti u nabavci ortopedskih i drugih pomagala u USK-a.

Projekat "Zajedno za ortopedska i druga pomagala bez korupcije" Udruženje distrofičara Bužim realizira u partnerstvu sa udruženjem Amputirci Bužim, kroz veliki USAID projekat "Podrška građanima u borbi protiv korupcije", čiji je glavni implementator Centar civilnih inicijativa.

VIDEO PRIČA 1. - Komplikovane procedure nabavke ortopedskih pomagala

VIDEO PRIČA 2. - Nedovoljan kvalitet ortopedskih i drugih pomagala

VIDEO PRIČA 3. - Antikorupcija

0 0

Anketa

Da li ste zadovoljni sa procedurom pribavljanja ortopedskih pomagala u USK-a?